aA
Antradienio vakarą LNK rodytoje laidoje „Abipus sienos“ slaptasis liudytojas Tomas pareiškė, kad Drąsius Kedys planavo iškart nušauti teisėją Joną Furmanavičių, savo dukros motinos seserį Violetą Naruševičienę ir Laimą Stankūnaitę. Ketvirtuoju turėjęs tapti Andrius Ūsas, kurį D. Kedys kaltino dukros prievartavimu, turėjęs būti paimtas gyvas.
D.Kedys A.Ūsą planavo paimti gyvą ir kankindamas išgauti, kas yra pedofilas Aidas
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

Pasak liudytojo, kuris padėjo D. Kedžiui rengtis žudynėms, A. Ūsą D. Kedys planavo kankinti – peršauti kojas, rankas ir taip iškvosti, kas toks yra mįslingasis Aidas, apie kurį pasakojo dukrelė.

Pasak liudytojo, D. Kedys planavęs į tam nupirkta autobusiuką „VW Transporter“ sukrauti visus keturis lavonus ir palikti juos Kaune. Tačiau D. Kedys nei J. Furmanavičiaus, nei V. Naruševičienės lavonų nė nebandė išsivežti.

D.Kedys A.Ūsą planavo paimti gyvą ir kankindamas išgauti, kas yra pedofilas Aidas
© LNK

Liudytojas, kuris po dviejų metų kreipėsi į žiniasklaidą ir prokuratūrą, teigia, kad didžiausią įtaką D. Kedžiui ir veiksmų planą sukūrusi jo sesuo teisėja Neringa Venckienė. D. Kedys Tomui ne kartą pasakojęs, kad sesuo jam sakanti: „Tu šaudai ne žmones, o velnius, velnius“.

Tomas teigia, kad D. Kedį žudyti skatinęs ir jo draugas buvęs kultūristas Raimundas Ivanauskas bei pastarojo draugė. Esą jie skatinę D. Kedį keršyti iškrypėliams už dukrelę: „Šaudyk tuos pedofilus“.

Esą nuolat kokainą vartojęs D. Kedys planavęs po vieno dviejų mėnesių, kai aprims triukšmas, nušauti ir gerai policijai žinomą Saulių Velečką, pravarde Agurkas, bei tuometinį Kauno apygardos teismo pirmininką Albertą Milinį. Kodėl turėjo būti nušautas Agurkas, nepaaiškinta, o A. Milinis – už tai, kad dangstęs J. Furmanavičių ir kitus pedofilus.

Tomas tvirtino, kad žudynių išvakarėse jis apie planuojamą nusikaltimą pranešė generalinio komisaro pavaduotojui Visvaldui Račkauskui, tuometiniam Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojui Tomui Ulpiui ir dar dviems susitikime dalyvavusiems žemesnio rango kriminalistams. Jie pasakę, kad ruošis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(1 žmogus įvertino)
5.0000

Top naujienos

Prezidento rinkimai 2024. Fiksuojami referendumui nepalankūs signalai iki 12 val. iš viso balsavo 28,70 proc. rinkėjų (50)

Sekmadienį Lietuva renka prezidentą ir referendumu sprendžia dėl pilietybės išsaugojimo....

„Euroviziją“ laimėjo su sijonu scenoje pasirodęs šveicaras Nemo, paaiškėjo, kelintą vietą užėmė Silvester Belt (144)

Šeštadienio vakarą Malmės arenoje pasirodė 25 šalių atstovai, kurie kovojo dėl pergalės...

Balsą rinkimuose atidavusi Grybauskaitė pasakė, kaip pasirinko, išskyrė pagrindinius darbus papildyta (22)

Valstybingumas, atsakomybė, kruopštumas ir drąsa – tai yra tos savybės kandidato, kurį...

Laimėtojas Nemo į „Euroviziją“ Malmėje keliavo autostopu: naktis viešbučio vestibiulyje, telefono praradimas ir kiti nuotykiai

Nors dažniausiai „Eurovizijos“ dalyviai jaučiasi didžiulėmis žvaigždėmis ir skrenda į...

Naujausioje mokslininkų apklausoje – nerimą keliantys scenarijai: laukia badas, konfliktai, masinė migracija (1)

Šimtai geriausių pasaulio klimato mokslininkų prognozuoja, kad dar šį šimtmetį pasaulio...