aA
Didmiesčių gyventojai mano, kad daugiausiai žalos Lietuvai per pastaruosius 15 metų padarė konservatoriai ir socialdemokratai.
Didmiesčių gyventojai: daugiausiai žalos šaliai per 15 m. padarė konservatoriai
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Valdančiąją Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus kaip padariusią daugiausiai žalos įvardijo 40,6 proc. didžiųjų Lietuvos miestų gyventojų, opozicinę Lietuvos socialdemokratų partiją - 26,6 proc., rodo savaitraščio "Veidas" pirmadienį skelbiama apklausa.

7,6 proc. apklaustųjų kaip daugiausiai žalos padariusią įvardijo Lietuvos lenkų rinkimų akciją, 4,4 proc. - partiją "Tvarka ir teisingumas", 3,6 proc. - Darbo partiją.

1,4 proc. manė, kad daugiausiai žalos per pastaruosius 15 metų padarė Socialistinis liaudies frontas, o 0,8 proc. apklaustųjų tvirtino šiuo klausimu neturintys nuomonės ar nenorintys jos atskleisti. Dalis apklaustųjų, kaip žalingiausias įvardijusių liberalias partijas, nesiekė vieno procento.

Tuo tarpu klausiami, už kurios pakraipos partijas ketina balsuoti artėjančiuose rinkimuose, 25,4 proc. nurodė dešiniuosius. 21,6 proc. tvirtino į rinkimus neisiantys, o 18,2 proc. sakė nežinantys, kam atiduos balsą.

Už kairės pakraipos partijas sakė balsuosiantys 15,2 proc. didmiesčių gyventojų, o 11 proc. tvirtino, kad balsuos ne už partijas, o už asmenybes. Už centristinės pakraipos partijas sakė balsuosiantys 8,2 proc. apklaustųjų, o 0,4 proc. nurodė balsą atiduosiantys populistams ir marginalams.

Lietuvos didžiųjų miestų 500 gyventojų apklausą rugpjūčio 27-29 dieną savaitraščio "Veidas" užsakymu atliko rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovė "Prime consulting".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0