aA
Didžiausia Baltijos šalių interneto kompanija DELFI žengia vieningos informacinės erdvės link ir atidaro pirmą WAP (Wireless Applications Protocol) portalą, kuris nuo šiol leis skaityti ir ieškoti informacijos www.delfi.lt puslapyje mobiliuoju telefonu. Šią paslaugą DELFI pristato kartu su GSM Operatoriumi, Suomijos kompanija "Radiolinja", siekiančia tapti trečiuoju GSM 900 paslaugos operatoriumi Lietuvoje.
WAP - tai speciali technologija, leidžianti perduoti duomenis bevieliais kanalais, sujungianti mobilias ir Interneto technologijas į vieną visumą. Naudojant specialias mobilaus telefono modifikacijas, galima ieškoti naudingos informacijos internete ir naudotis duomenų bazėmis.

"Mobiliosios paslaugos užims svarbų vaidmenį DELFI strategijoje", - sako Martynas Nikolajevas, DELFI vystymo direktorius Lietuvoje. "Mobiliųjų interneto vartotojų skaičius peraugs laidinių interneto vartotojų skaičių po keleto metų ir DELFI nori būti vienu iš pirmųjų pasirinkimų šiems žmonėms. Bevielei aplinkai mes jau pritaikėme sudėtingą interneto architektūrą . Bandomosios WAP portalų versijos jau veikia Latvijoje ir Lietuvoje, greitai veiks ir Estijoje. WAP mobilieji telefonai yra orientuoti į masinius vartotojus ir jų skaičius nuolat auga. Mes esame pirmieji, kurie jiems tieks turinį ", - pridūrė jis.

Naudodamiesi mobilia įranga WAP vartotojai laimės paprastą ir saugų priėjimą prie interneto informacijos ir paslaugų, tokių kaip bankininkystė ir pramogos.

Mobiliojo ryšio bendrovė "Radiolinja", įkurta 1998 metais, buvo pirmasis mobiliojo ryšio operatorius Suomijoje. Šiuo metu "Radiolinja Group" sudaro "Radiolinja", "Radiolinja Eesti", "Radiolinja Latvija", "Global Star Northern Europe", "Tresmec Puhelimet" ir kitos kompanijos.

1991 metų kovo 27 dieną "Radiolinja" tinkle buvo atliktas pirmasis GSM skambutis pasaulyje. "Radiolinja" buvo pirmoji pasaulio kompanija, pradėjusi teikti GSM paslaugas komerciniu pagrindu. 1999 metų kovo mėnesį kompanijai "Radiolinja" buvo suteikta viena iš pirmųjų naujos kartos mobiliojo ryšio sistemos (UMTS - Universal Mobile Telecommunications System) licencijų. "Radiolinja" yra viena iš realiausių pretendentų gauti trečiąją GSM 900 licenciją Lietuvoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Grigonio ekipos atsakas: galingu spurtu patiesė be lyderio rungtyniavusį „Maccabi“ Lietuvis rezultatyvumu nepasižymėjo

Mariaus Grigonio atstovaujamas Atėnų „Panathinaikos“ atsitiesė po nesėkmės pirmosiose...

Sedekerskio sezonas Eurolygoje pakibo ant plauko: „Baskonia“ vėl pralaimėjo Madride Lietuvis išsiskyrė universaliu žaidimu

Vitorijos „Baskonia“ su Tadu Sedekerskiu atsidūrė ties prarajos riba Eurolygos atkrintamosiose....

Nauja „Messenger“ funkcija jau prieinama ir Lietuvoje: naudotojai skundėsi ne vienerius metus (1)

„ Facebook Messenger“ naudotojai pagaliau buvo išgirsti – programėlės kūrėja „Meta“...