aA
Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius atskleidė, kad pergalės rinkimuose atveju mielai sudaryti koaliciją su bet kuria sistemine politine partija, tačiau vengtų tokių partnerių kaip Kristinos Brazauskienės Demokratinė darbo ir vienybės partija arba Neringos Venckienės „Drąsos kelias“.
Algirdas Butkevičius, Aurimas Perednis, Eligijus Masiulis
Algirdas Butkevičius, Aurimas Perednis, Eligijus Masiulis
© DELFI / Valdas Kopūstas

„Ne, tikrai neičiau. Aš labai puikiai ją pažįstu. Neičiau ir dėl didžiulio tam tikrų mūsų asmeninių vertybių skirtumo“, - specialioje DELFI surengtoje TV diskusijoje „Kas geriau?“ sakė socialdemokratų lyderis A. Butkevičius.

Tuo tarpu N. Venckienės partijoje „Drąsos kelias“ politikas sako matąs tik vieną žmogų, su kuriuo būtų galima dirbti – buvusį partijos kolegą Povilą Gylį.

„Jeigu iš N. Venckienės komandos patektų ponas P. Gylys, tai su ponu P. Gyliu galima diskutuoti ekonominiais klausimais, nors mūsų nuomonės kai kada nesutapdavo. Pavyzdžiui, prieš savivaldybių rinkimus aš turėjau su juo gal penkis susitikimus dėl to, kad jis norėtų skatinti vartojimą netgi skolintais pinigais, o mano kelias yra, kad mes turime kurti pridėtinę vertę ir per tą pridėtinę vertę suteikti žmonėms galimybę užsidirbti ir vartojimą skatinti per darbo pajamas“, - kalbėjo socialdemokratų pirmininkas.

„Kol kas turiu savo nuomonę. Aš ten matau kol kas tik vieną žmogų“, - pridūrė A.Butkevičius, kalbėdamas apie galimą koaliciją su „Drąsos keliu“.

Liberalų sąjūdžio nebus ten, kur bus siūlomi progresiniai mokesčiai

Tuo tarpu Liberalų sąjūdžio pirmininkas ir susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, svarstydamas apie galimas koalicijas, teigė, jog liberalų tikrai nebus ten, kur bus siekiama įvesti progresinius mokesčius: „Noriu pasakyti labai aiškiai – ten kur bus progresiniai mokesčiai, ten liberalų nebus“.

„Mūsų moto, kalbant apie porinkimines koalicijas, bus tai, kiek vienoje ar kitoje koalicijoje mes galėsime įgyvendinti rinkėjams duotus pažadus“, - teigė E. Masiulis.

Socdemai progresinius mokesčius siūlo, bet ne dabar

Socialdemokratų programoje progresinių mokesčių idėja minima, bet, A. Butkevičiaus teigimu, esant dabartiniai ekonominei situacijai, „tokių kertinių radikalių“ siūlymų nebus.

„Programoje yra, bet jeigu kalbėsime apie progresinius mokesčius, mes pasisakome, kad būtų sisteminė reforma. Bet šiandien esant tokiai ekonominei situacijai, tikrai nesiūlysime tokių kertinių radikalių mokestinių pakeitimų“, - sakė A. Butkevičius.

Jo teigimu, socialdemokratai buvo siūlę, vietoje vieningo gyventojų pajamų mokesčio (GPM) tarifo, padaryti tris: 15 proc., 25 proc. ir 35 proc. Anot A. Butkevičiaus, buvo mąstoma 25 proc. tarifu apmokestinti nuo 4000 Lt sumos, tačiau didesnis apmokestinimas būtų buvęs taikomas ne visai sumai, o tik tai, kuris viršija 4000 tūkst. Tai yra, jeigu asmens darbo užmokestis siekia 4100 Lt „ant popieriaus“, tai 4000 Lt būtų buvę apmokestinami 15 proc. tarifu, o 100 Lt – 25 proc.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas E. Masiulis teigia, jog, liberalų nuomone, progresiniai mokesčiai viso labo tik gali padidinti „šešėlinę“ ekonomiką ir neskatins žmonių daugiau uždirbti, o verslininkų – kurti brangesnes darbo vietas.

„Mes netikime, kad progresiniai mokesčiai yra ekonomikos stimuliavimo priemonė“, - teigė E. Masiulis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Skaudi Kaune dingusios studentės paieškų atomazga – merginos kūnas aptiktas upėje Rusijoje papildyta (1)

Kaune dingusios 22 metų studentės kūnas buvo surastas Nemune, Kaliningrado srityje, praneša...

„Sodra“ pranešė, kada gegužę mokės pensijas ir kitas išmokas

„Sodra“ antradienį paskelbė, kada gegužę išmokės pensijas, nedarbo, ligos ir kitas išmokas.

Natalija Bunkė su vyru Edgaru Eidėjumi išpildė dar vieną savo svajonę: mes tai padarėme! (3)

Apie nuosavus namus Ispanijoje svajoję verslininkai Natalija Bunkė ir Edgaras Eidėjus...

Transliacija / Iš esmės. Kas stipresnis: Šimonytė ar Vėgėlė? (8)

Didžioji prezidento rinkimų intriga – kas pateks į antrąjį rinkimų turą: Ignas Vėgėlė ar...

Geležinio Valančiūno dienos „Pelicans“ gali būti suskaičiuotos: ateitis priklausys nuo kitų dedamųjų (1)

Jonas Valančiūnas pabaigė dar vieną sezoną Naujojo Orleano „Pelicans“ gretose, kuris...