Ingredientai
Sviestas
50
g
Kiaušiniai
2
vnt.
Kiaušinių tryniai
2
vnt.
Cukraus pudra
3
šaukštai
Vanilinis cukrus
1
šaukštelis
Brendis
1
šaukštas
Tarkuota citrinos žievelė
2
šaukštai
Miltai
300
ml
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Kiaušinius ir trynius gerai išsukite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
Sviestą ištirpinkite ir kiek pravėsusį supilkite į kiaušinius. Gerai išmaišykite.
Supilkite brendį, suberkite citrinų žieveles ir miltus. Tešlą gerai išminkykite.
Sususkite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve per naktį.
Tešlą gana plonai iškočiokite (turi būti 3-4 mm storio). Supjaustykite pusės plaštakos dydžio rombais. Kiekvieną rombą įpjaukite per vidurį ir vieną galą pernerkite per vidurį.
Žagarėlius virkite įkaitintame aliejuje kol gražiai paruduos. Vienu metu dėkite ne daugiau kaip keturis žagarėlius.
Ištrauktus iš aliejaus žagarėlius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų.
Apibarstykite cukraus pudra.
Atsiliepimai