Ingredientai

Viščiukas 1.5 kg
Druska 3 šaukšteliai
Karis 2 šaukšteliai
Česnakai 4 skiltelės
Karis 3 šaukšteliai
česnak 4 skiltelės
Druska 1.5 šaukštelio
Cukrus 2 šaukšteliai
Porcijos: 4
Indiška virtuvė visada kvepia kariu. Bet ar iš tikrųjų žinote, kas yra karis? Ne, tai ne augalas. Tai ne prieskoninė daržovė ar kita žolė... Karis – tai daugelio prieskonių mišinys. Kario milteliai atsirado apie XVIII a. Manoma, jog pirmąjį prieskonių mišinuką paruošė Indijos pirkliai ir pardavė namo grįžtantiems Anglijos kolonialistams.

Gaminimo eiga

Kario rūšių yra labai daug. Visos jos skiriasi spalva, aitrumu, skoniu ir net konsistencija (būna sausas ar šlapias karis), o tai priklauso nuo naudojamų prieskonių. Be papildomų (regionalių) prieskonių karyje visuomet bus kalendros, kumino, garstyčių, vaistinės ožragės bei juodųjų pipirų ir druskos.

Su kariu gali būti gaminama mėsa, paukštiena, žuvis, daržovės ir net jūros gėrybės. Mes gi šįkart siūlome išsikepti labai gardų viščiuką su „kitokiu“ kario padažu.

Užmarinuokite viščiuką. Sumaišykite visus marinavimo ingredientus su trintu česnaku ir tolygiai šiuo mišiniu įtrinkite viščiuką iš išorės ir iš vidaus. Palikite marinuotis pernakt.

Patiekalo gamybą pradėkite nuo kario padažo. Sutrinkite česnaką ir pakepkite jį nesmarkiai įkaitintame aliejuje (plačioje kaptuvėje). Tada padidinkite kaitrą sudėkite supjaustytus svogūnus, nuluptą imbierą ir gerai juos apkepinkite. Po to supilkite cukrų ir gerai sumaišykite, kad svogūnai karamelizuotųsi.

Iš karto sudėkite kubeliais supjaustytus baklažanus, druską, maltus kajeno arba čili pipirus, supjaustytą pomidorą ir karį. Viską patroškinkite apie 10 minučių, kaskart pamaišydami. Pabaigoje elektrine trintuve sutrinkite visas troškintas daržoves į vientisą masę. Jeigu trūksta, įdėkite šiek tiek daugiau kario prieskonių.

Padažą supilkite į skardą plačiais šonais, kurioje kepsite vištieną. Viščiuką perpjaukite pusiau ir abi dalis uždėkite ant padažo tyrės. Šiek tiek jį pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir į skardą įpilkite stiklinę vandens.

Tada pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45-50 minučių, kol gražiai apskrus ir iškeps.

Pabaigoje pagardinkite patiekalą šviežios kalendros lapeliais. Šis patiekalas puikiai tinka su basmati ryžiais.

Tapk 1000receptu.lt draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Mėgsti gaminti? Pasidalink savo receptu, dalyvauk konkursuose ir laimėk puikius prizus!

hdlife.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai