Ingredientai

Miltai 1.5 stiklinės
Druska žiupsnelis
Sviestas pagal skonį
Grietinė pagal skonį
Porcijos: 4
Virti varškėčiai – greitai paruosiamas, lengvas patiekalas. Jis niekada nenusibosta, ir valgo jį tiek maži, tiek dideli. Virtus varškėčius valgykite su grietine, jogurtu ar sviestu.

Gaminimo eiga

* Varškę gerai ištriname su šaukštu, pasūdome, įmušame kiaušinius ir viską gerai išmaišome. Beriame miltus, gerai išminkome.

* Stalo paviršių pabarstome miltais ir iškočiojame ritinėlius, truputį suplojame ir supjaustome rombais ar suformuojame mažus rutuliukus. Dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame apie 5-6 min.

* Išgriebus iš puodo apipilame išlydytu sviestu dedame porą šaukštelių grietinės ir skanaus.

* Kas mėgsta, į tešlą galima dėti žiupsnelį mėtų (džiovintų ar susmulkintų žalių), tik ne per daug.

receptą dėkojame skaitytojai Ramunei.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai