Ingredientai
Varškė
500
g
Kiaušiniai
2
vnt.
Miltai
1.5
stiklinės
Druska
žiupsnelis
Sviestas
pagal skonį
Grietinė
pagal skonį
Porcijos: 4
Virti varškėčiai – greitai paruosiamas, lengvas patiekalas. Jis niekada nenusibosta, ir valgo jį tiek maži, tiek dideli. Virtus varškėčius valgykite su grietine, jogurtu ar sviestu.
Gaminimo eiga
* Varškę gerai ištriname su šaukštu, pasūdome, įmušame kiaušinius ir viską gerai išmaišome. Beriame miltus, gerai išminkome.
* Stalo paviršių pabarstome miltais ir iškočiojame ritinėlius, truputį suplojame ir supjaustome rombais ar suformuojame mažus rutuliukus. Dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame apie 5-6 min.
* Išgriebus iš puodo apipilame išlydytu sviestu dedame porą šaukštelių grietinės ir skanaus.
* Kas mėgsta, į tešlą galima dėti žiupsnelį mėtų (džiovintų ar susmulkintų žalių), tik ne per daug.
Už receptą dėkojame skaitytojai Ramunei.
Atsiliepimai