Ingredientai

Majonezas 4 šaukštai
Pipirai pagal skonį
Želatina 4 šaukšteliai
Pienas 0.5 stiklinės
Majonezas 3 šaukštai
Pipirai pagal skonį
Krapai pagal skonį
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Pertepti skirtą kumpį sumalkite mėsmale arba smulkiai supjaustykite. Sumaišykite visus pertepimo komponentus, pagardinkite prieskoniais; kitą kumpio dalį palikite šaldytuve. Lygiai apipjaukite du priešingus tortilij os lakštų kraštus, o paviršių padenkite pertepimu, palikdami tuščią 1 cm nuo krašto. Standžiai suvyniokite lakštus, pradėdami nuo neapipjauto krašto. Vyniotinį įsukite į plėvelę ir bent porą valandų palikite šaldytuve sukietėti. Šaldiklyje pertepimas sukietės per valandą.

Išardomą nedidelę (18–20 cm skersmens) kepamąją formą arba dubenį lygiais kraštais išklokite maistine plėvele, palikdami ilgus jos galus už kraštų. Kuo smulkiau sukapokite marinuotą agurką ir ridikėlius, krapus sukarpykite žirklėmis. Išbrinkinkite želatiną piene ir ištirpinkite įstatę indą į karštą vandenį. Tortilijos vyniotinius supjaustykite 1 cm suktinukais ir tvarkingai įklokite į formos dugną, dėdami nuo vidurio į pakraščius. Likusius suktinukus sustatykite palei kraštus, kad išeitų krepšio forma.

Sumaišykite „Šarlotės“ aptepo komponentus, paskutinį plona srovele supilkite želatinos tirpalą. Iš karto aptepą supilkite ant tortilijos suktinukais išklotos formos, pakelkite ilguosius plėvelių galus, apdenkite tortą ir palikite stingti 6 valandoms arba ligi kitos dienos. Tada ištraukę plėvelę išimkite sustingusią „Šarlotę“ iš formos, apvožkite ją lėkšte ir staigiu judesiu apverskite kartu su tortu.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai