Gaminimo eiga

1. Pradėkite pjaustydami tofu bloką į 8 vienodo dydžio gabaliukus. Paruoškite marinatą: sumaišykite 3 puodelius vandens su sojos padažu, citrinos sultimis, žuvies prieskoniais, kaparėlių marinatu, juodaisiais pipirais ir jūros dumblių dribsniais. Įmerkite tofu gabalėlius į marinatą ir palikite marinuotis 1,5 valandos.

2. Tuo tarpu paruoškite bulvytes. Nuplaukite ir nulupkite bulves, supjaustykite jas 1-2 centimetrų storio juostelėmis. Perkelkite į dubenį, įpilkite visus prieskonius kartu su alyvuogių aliejumi ir gerai įtrinkite. Palikite.

3. Paruoškite suši lakštus, supjaustydami juos šiek tiek siauriau už tofu gabalėlius. (Paprastai išeina 3 juostelės iš vieno suši lakšto). Tai bus veganiškos žuvies „oda“.

4. Praėjus pusei tofu marinavimo laiko, įkaitinkite orkaitę iki 185 laipsnių Celsijaus. Perkelkite bulvytes ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 40 minučių.

5. Kai praeis 1,5 valandos marinavimosi, išimkite tofu riekeles ir apvyniokite suši lakšto juostele aplink kiekvieną gabalėlį. Jums gali tekti šiek tiek sudrėkinti pirštus marinatu, norint, kad lapas gerai priliptų prie tofu. Padėkite kiekvieną tofu gabalėlį ant lėkštės.

6. Tešlai paruošti sudėkite visus sausus ingredientus į vidutinio dydžio dubenį ir sumaišykite. Pilkite alų ir maišykite, kol neliks gabalėlių. Tešla turi būti panašios konsistencijos kaip blynų, kad įmerkus tofu gabaliuką jis apliptų tešla. Jei matote, kad tešla per skysta, įdėkite dar truputį miltų, jei per tiršta – įpilkite lašelį alaus ar vandens.

7. Supilkite rapsų aliejų į puodą ir užvirkite. Kai aliejus gerai įkais, paimkite gabalėlį tofu, panardinkite į tešlą ir dėkite į puodą.Vienu metu kepkite 3–4 tofu gabaliukus, nes taip lengviau apversti. Skrudinkite pirmąją pusę 5 minutes, apverskite ir skrudinkite dar 3 minutes. Išimkite veganiškos žuvies gabaliukus naudodami kiaurasamtį ir perkelkite ant lėkštės, išklotos virtuviniu rankšluosčiu – kad nutekėtų aliejaus perteklius. Kepkite, kol bus pagamintos visos tofu skiltelės.

8. Patiekite kartu su bulvytėmis, citrinos skiltele ir veganišku majonezu.

Skanaus!

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Plantastic Blondie.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai