Purūs tofu veganiški varškėtukai puikiai tiks pusryčiams bet kuriuo metų laiku. Gardinkite šviežiomis uogomis ir vaisiais, žiemą – šaukšteliu uogienės.

Gaminimo eiga

* Tofu sutrupiname į dubenį, ten pat supilame augalinį pieną, gysločių luobeles (arba maltus linų sėmenis), druską, vanilę, datules ir suplakame rankiniu maisto smulkintuvu iki vientisos masės.

* Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir suberiame į tofu masę. Gerai sumaišome ir paliekame ramiai pabūti apie 15 min. Tuo tarpu darome kremą.

* Kremui visus skirtus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki kreminės tekstūros.

* Ant stalo pasiberiame šiek tiek miltų, paimame dalį tešlos, suformuojam ritinį, supjaustome gabaliukais ir juos suformuojame į apvalius tofinukus. Taip padarome su visa tešla.

* Kepame įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros (kad spėtų iškepti vidus) iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps.

* Valgome su vaniliniu anakardžių padažu ir šviežiomis uogomis ar vaisiais.

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Valgykime Sveikiau.
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82
www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai