Gaminimo eiga

Sviestą atšildom iki kambario temperatūros. Sausainius sumalam ir sumaišom juos su sviestu. Ištepam sviestu kepimo formą, beriam tuos trupinius ir išlyginam, o paskui dedam į šaldytuvą valandai.

Kol pagrindas stingsta, per sietelį pertriname varškę, kad neliktų jokių grūdelių.

Įkaitinam orkaitę iki 160 laipsnių. Kiaušinių trynius atskiriam nuo baltymų ir sudedam į varškę. Suberiame cukrų, vanilinį cukrų, kokoso drožles, krakmolą ir gerai išplakam plaktuvu iki vienalytės masės.

Į baltymus įdedam žiupsnelį druskos ir gerai išplakam iki standumo.

Paskui išplakame grietinėlę ir atsargiai sumaišome su varškės mase bei plaktais baltymais.

Ištraukiam iš šaldytuvo jau sustingusį pagrindą, padengiam jį plonu džemo sluoksniu (nebūtinai agrastų, bet pageidautina - kokiu nors iš rūgštesniųjų), sukraunam varškę, aplyginam paviršių ir šaunam į orkaitę.

Kepam maždaug valandą ir penkiolika minučių arba kol varškės masė sustandėja o paviršius pagelsta. Orkaitę išjungiam, pyragą paliekam dar kokioms dešimčiai minučių.

Išėmę paliekame atvėsti ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, o dar geriau - pernakt.

Skanaus!
Dėkojame skaitytojai Ingai už receptą!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai