Ingredientai
Sviestas
180
g
Cukrus
200
g
Kiaušiniai
2
vnt.
Jogurtas
150
g
Kepimo milteliai
1
šaukštelis
Miltai
4
šaukštai
Kakava
1
šaukštas
Varškė
500
g
Kiaušiniai
3
vnt.
Cukrus
200
g
Citrinų sultys
2
šaukštai
Krakmolas
2
šaukštai
Aguonos
150
g
Vanilinis cukrus
2
šaukšteliai
Migdolų drožlės
2
saujos
Porcijos: 12
Už receptą dėkojame skaitytojai Ramunei.
Gaminimo eiga
1. Sviestą ištirpinkite ir išsukite su cukrumi. Supilkite kepimo miltelius, jogurtą, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Berkite miltų tiek, kad tešla gautųsi grietinės tirštumo.
2. Trečdalį tešlos atskirkite, įmaišykite kakavą ir dar įberkite miltų. Tešla turi gautis gana kieta.
3. Varškės įdarui sumaišyti visus produktus iki vientisos masės.
4. Kepimo skardą ištepti sviestu.
5. Supilkite visą šviesią tešlą.
6. Supilkite pusę varškės masės.
7. Iš tamsios tešlos padarykite rutuliukus ir sudėkite ant viršaus.
8. Supilkite likusią varškės masę neskubant, kad į tarpus tarp rutuliukų pakliūtų varškės ir jie nesusiliestų.
9. Viršų pabarstykite migdolų drožlėmis.
10. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-50 min.
Skanaus!
Atsiliepimai