Ingredientai
Obuoliai
6
vnt.
Avietės
150
g
Cinamonas
2
šaukšteliai
Sviestas
200
g
Miltai
120
g
Grietinėlė
50
ml
Avižiniai dribsniai
60
g
Kepimo milteliai
2
šaukšteliai
„Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile
3
šaukšteliai
Kokoso drožlės
50
ml
Druska
1
šaukštelis
Porcijos: 10
Vasariški obuoliai ir rūgščios avietės, besislepiančios po traškiu sluoksniu. Greitai pagaminama ir nuodėmingai skanu!
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklalizdžius, nupjaukite kotelius ir supjaustykite.
Sudėkite obuolius į pyrago kepimo formą kartu su avietėmis, pabarstykite cinamonu.
Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą kartu su cukrumi, sirupu ir grietinėle.
Tada nukelkite nuo viryklės ir suberkite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, kokosų drožles ir druską.
Gautu mišiniu padenkite obuolius ir kepkite 20–25 min.
Tada palikite atvėsti.
Tiekite su grietinėle, ledais ar vaniliniu padažu.
Atsiliepimai