Ingredientai

Didelės morkos 3
Maža cukinija 1
Kaliaropės 0.5 vnt.
Aguonos 1 v. š.
Malta kalendra 0.5 a. š.
Cukrus 1 v. š.
Česnakas 2 skiltelės
Tarkuotas imbieras 0.5 a. š.
Aliejus 2 v. š.
Džiovinti jūros dumblių lapai 2 vnt.
Porcijos: 4
Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Sutarkuokite arba supjaustykite plonomis juostelėmis morką, cukiniją, kaliaropę. Ir lengvais judesiais išmasažuokite (sumaišykite) daržoves.

2. Į keptuvę pilkite aliejų, berkite sezamų sėklas, aguonas, kalendrą, cukrų ir viską pakaitinkite, kol pradės putoti. Tada supilkite sojų padažą ir pavirkite keletą sekundžių, tada pilkite sezamų aliejų ir actą. Viskam suputojus nuimkite nuo ugnies.

3. Įtarkuokite citrinos, apelsino žievelės, česnako ir imbiero.

4. Į dubenį sudėkite daržoves, apipilkite padažu ir kruopščiai sumaišykite.

5. Įkarpykite džiovintų jūros dumblių lapų ir išmaišykite.

ALFO PATARIMAI:

· Šias salotas galite valgyti iškart arba sudėti į indelį ir laikyti šaldytuve.
· Jei neturite kaliaropės arba cukinijos, šias salotas galite gaminti tik iš morkų.
· Šias salotas tinka gardinti įvairiausiais riešutais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai