Ingredientai
Silkių filė
500
g
Svogūnai
4
vnt.
Vanduo
250
ml
Juodoji arbata (arbatžolės)
1
šaukštelis
Obuolių actas
125
ml
Lauro lapai
2
vnt.
Kadagių uogos
10
vnt.
Kvapieji pipirai
5
vnt.
Juodieji pipirai
5
vnt.
Gvazdikėliai
5
vnt.
Alyvuogių aliejus
2
šaukštai
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
1. Sūdytų silkių filė užpilkite pienu taip, kad apsemtų, ir palikite mirkti per naktį.
2. Silkes gerai nuvarvinkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
3. Arbatžoles užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite šiek tiek atvėsti.
4. Į šiltą arbatą sudėkite pipirus, gvazdikėlius, lauro lapus ir kadagio uogas. Palikite kol atvės.
5. Kol arbata vėsta, supjaustykite smulkiais griežinėliais svogūnus, užpilkite obuolių actą. Užpilkite šaltą arbatą su prieskoniais ir išmaišykite.
6. Į sandarų indelį sluoksniuokite svogūnus ir silkės gabaliukus, užpilkite marinatą (jis turi apsemti silkę).
7. Ant viršaus atsargiai paskleiskite aliejų ir uždarykite.
8. Marinuokite šaldytuve 2-3 dienas.
Skanaus!
Atsiliepimai