Gaminimo eiga

Pirmiausia nuplaunami ir nusausinami salotų lapai.

Kol jie džiūna, nuplaukite, nusausinkite ir apskrudinkite anakardžių riešutus (puode ant silpnos ugnies arba orkaitėje, kaip patogiau).

Paruoškite padažą: smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepkite juos alyvuogių aliejuje. Kai svogūnai jau bus švelniai parudavę, įspauskite į juos česnaką ir dar minutę pakepkite. Nuimkite nuo ugnies. Mišinį įdėkite į maisto smulkintuvą, įpilkite sezamo sėklų aliejaus ir įberkite saldžiosios paprikos. Viską sumaišykite.

Pradėkite komponuoti salotas lėkštėje. Pagamintą padažą dėkite į lėkštę, galite šiek tiek jį meniškai pateplioti. Ant viršaus dėkite salotų lapus. Pabarstykite skrudintų riešutų, perpus perpjautų alyvuogių. Galiausiai sudėkite pjaustytą ožkų pieno sūrį.

Šviežią tuną (filė) pabarstykite druska, pipirais ir džiovinta kalendra. Įdėkite į su alyvuogių aliejumi įkaitintą keptuvę (kiek aukštesnė nei vidutinė ugnis). Apskrudinkite vieną pusę, vėliau antrą taip, kad barstyniai prikeptų prie tuno, tuno paviršius imtų keisti spalvą, o vidus išlaikytų beveik pirminį tuno rausvumą.

Išimkite tuną iš keptuvės ir padėkite ant pjaustymo lentelės. Supjaustykite tuną dailiais gabalėliais ir sudėkite juos ant paruoštų salotų. Siūlau tuno nekepti iš anksto ir pjaustyti jį tik prieš pat dedant ant salotų ir jomis vaišinantis arba vaišinant svečius. Skanaus!

feastofguiltypleasures.blogspot.com

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai