Ingredientai

Pipirai pagal skonį
Druska pagal skonį
Krienai 150 g
Sviestas 2 šaukštai
Miltai 3 šaukštai
Grietinė 1 stiklinė
Sultinys 1 stiklinė
Cukrus pagal skonį
Actas pagal skonį

Gaminimo eiga

Prieskonines daržoves nuvalykite, smulkiai supjaustykite, užpilkite vandeniu, sudėkite prieskonius bei druską ir išvirkite stiprų sultinį.

Karpį nuskuskite, išvalykite ir dėkite į puodą ant grotelių, užpilkite nukoštu sultiniu ir virkite ant silpnos ugnies 1 valandą. Paskui palikite atvėsti tame pačiame sultinyje.

Krienus nuskuskite ir sutarkuokite, apšlakstykite actu, kad nepajuostų.

Keptuvėje svieste pakepinkite miltus, įpilkite truputį šalto daržovių sultinio, sudėkite krienus, pagardinkite druska, cukrumi ir actu pagal skonį.

Padažui užvirus, nukelkite nuo ugnies, supilkite grietinę ir suberkite smulkiai supjaustytus virtus kiaušinius.

Patiekiant žuvį dėkite į lėkštę ir užpilkite šaltu. Papuoškite žalumynais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai