Ingredientai

Česnakai 2 skiltelės
Miltai 1 stiklinė
Raudonėliai šaukštelis
Čiobreliai šaukštelis
Druska pagal skonį
Česnakai 3 skiltelės
Bazilikai 2 šakelės
Druska pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Mėsmale sumalkite jautieną ir riebalus. Sutrinkite svogūnus, česnakus, petražoles su 100 ml vandens į vientisą masę. Sumaišykite šią masę su faršu, įberkite druskos ir pipirų, paskui 5 – 7 min. minkykite rankomis. Uždenkite indą su faršu plėvele, pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

Padažui nulupkite svogūnus, česnako skilteles, smulkiai supjaustykite. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite smulkintus svogūnus ir česnakus, kol suminkštės, maždaug 5 min. Paskui supilkite pomidorus su visu skysčiu ir 100 ml vandens.

Pamaišydami kaitinkite ant vidutinio kaitrumo viryklės maždaug 7 – 8 min. nukaiskite, suberkite į puodą smulkintus baziliko lapelius, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite.

Sumaišykite miltus su džiovintomis žolėmis. Šlapiomis rankomis suvoliokite iš faršo frikadeles (maždaug graikinio riešuto dydžio). Apvoliokite frikadeles miltuose.

Keptuvėje aukštais kraštais įkaitinkite aliejų. Apkepkite frikadeles, kad iš visų pusių paskrustų. Iškepusias frikadeles dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

Sudėkite frikadeles į puodą su pomidorų padažu. Pakaitinkite, kol virs spagečiai.

Dideliame puode užvirinkite vandenį, įberkite druskos, pagal nurodymus ant pakelio išvirkite spagečius. Paskui spagečius išpilkite į kiaurasamtį, kai gerai nuvarvės vanduo, dėkite į lėkštes ir patiekite su frikadelėmis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai