Nuostabaus skonio, purus ir tirpstantis burnoje šokolado ir apelsino derinys.

Gaminimo eiga

Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą. Nutarkuoti apelsinų žievelės geltonąjį sluoksnį. Minkštą sviestą plakti kartu su cukrumi ir žievelėmis 2 – 3 minutes.

Nuolat plakant po vieną įmušti kiaušinius, po to įmaišyti smulkintus riešutus. Supilti nekarštą šokoladą ir atsargiai išmaišyti.

Kepti 45 minutes iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje.

Glajui šokoladą ištirpinti kartu su sviestu. Įmaišyti iš apelsinų išspaustas sultis. Iškepusį ir ataušintą pyragą aplieti glajumi, o jei norisi kažko gražiau, pyragą padailinti pagal savo fantaziją. Aš pasirinkau kokoso skonio žvaigždes.

Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse!

Daugiau šokoladinių pyragų:

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai