Ingredientai
Juodasis šokoladas
170
g
Apelsinai
2
vnt.
Sviestas
170
g
Cukrus
150
ml
Kiaušiniai
4
vnt.
Riešutai malti
sauja
Šokoladas
100
g
Sviestas
50
g
Apelsinų sultys
60
ml
Kokoso drožlės
sauja
Nuostabaus skonio, purus ir tirpstantis burnoje šokolado ir apelsino derinys.
Gaminimo eiga
Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą. Nutarkuoti apelsinų žievelės geltonąjį sluoksnį. Minkštą sviestą plakti kartu su cukrumi ir žievelėmis 2 – 3 minutes.
Nuolat plakant po vieną įmušti kiaušinius, po to įmaišyti smulkintus riešutus. Supilti nekarštą šokoladą ir atsargiai išmaišyti.
Kepti 45 minutes iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje.
Glajui šokoladą ištirpinti kartu su sviestu. Įmaišyti iš apelsinų išspaustas sultis. Iškepusį ir ataušintą pyragą aplieti glajumi, o jei norisi kažko gražiau, pyragą padailinti pagal savo fantaziją. Aš pasirinkau kokoso skonio žvaigždes.
Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse!
Daugiau šokoladinių pyragų:
Atsiliepimai