Ingredientai
Slyvos
2
kg
Vanduo
200
ml
Bazilikai
1
sauja
Česnakai
3
skiltelės
Druska
1
šaukštelis
Cukrus
3
šaukštai
Alyvuogių aliejus
2
šaukštai
Porcijos: 8
Už receptą dėkojame skaitytojai Dovilei. Ši uogienė tinka prie mėsos ir sūrio.
Gaminimo eiga
1. Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus ir supjaustykite.
2. Sudėkite į puodą, įpilkite vandens ir virkite apie 30 minučių. Elektriniu trintuvu sutrinkite.
3. Suberkite druską, cukrų, bazilikus, trintą česnaką, supilkite aliejų.
4. Užvirkite ir virkite ant mažos ugnies apie 15 minučių.
5. Nugriebkite putas ir išpilstykite į paruoštus stiklainius. Sandariai uždarykite ir apverskite.
Skanaus!
Atsiliepimai