Ingredientai

vidutinio dydžio virtų bulvių 3 vnt.
sviesto 50 g
mėlynojo svogūno 1 vnt.
marinuotų agurkėlių 5 vnt.
obuolio 1 vnt.
virtos morkos 1 vnt.
riebios silkių filė 120 g
virtų ir tarkuotų burokėlių 100 g
kiaušinio 1 vnt.
majonezo 5 v. š.
granato sėklų 1 sauja
džiovinto jūrų dumblių 1 lapas
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis
Porcijos: 3
Žinoma, silkė gali būti valgoma ne tik per kūčias, tačiau šiuo metu patiekalai su šia žuvimi – itin populiarūs. Silkės kūčioms receptų yra daug ir neįmanoma išrinkti patį pačiausią, tačiau šis – tikrai vertas dėmesio.

Gaminimo eiga

1. Bulves supjaustykite skiltelėmis ir kepkite keptuvėje ant vidutinės kaitros su sviestu, kol gražiai apskrus iš visų pusių, berkite druskos ir pipirų.

2. Svogūną supjaustykite pusiau pusžiedžiais, agurkėlius – griežinėliais, obuoliui nulupkite odelę, išpjaukite sėklas ir supjaustykite kaip svogūną. Morką perpjaukite per pusę ir tada pjaustykite juostelėmis, silkę – gabaliukais, kiaušinį – į 6 dalis.

3. Į lėkštę dėkite burokėlius, majonezą ir jį paskleiskite. Dėliokite bulves, morkas, obuolius, agurkus, silkę, svogūnus, kiaušinio gabaliukus. Dėkite kelis kauburėlius majonezo, užberkite granato sėklų ir padėliokite plėšyto jūrų dumblių lapo.

ALFO PATARIMAI:

· Ruoškite silkę pataluose prieš patiekiant ant stalo. Galite susipjaustyti anksčiau, bet dėliokite prieš pat ragaujant.

· Galite įtarkuoti apelsino žievėlės, kuri suteiks papildomo aromato.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai