Ingredientai
„Kauno Grūdų“ miltinis mišinys keksui
1
pakelis
Vanduo
210
ml
Moliūgai (tyrė)
200
g
Aliejus
145
ml
Varškė
500
g
Grietinė
250
g
Cukrus
100
g
Kiaušiniai
1
vnt.
Krakmolas
50
g
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Supilkite kekso mišinį į dubenį. Įpilkite vandens, aliejaus ir sudėkite tarkuotą moliūgą.
Išmaišykite tešlą iki vienalytės masės ir supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą.
Pertrinkite varškę su cukrumi, grietine, kiaušiniu ir krakmolu, palikite pastovėti 10 minučių ir sudėkite į kepimo formą ant paruošto pagrindo.
Kepkite apie 40-50 min. 180-200 o C temperatūros orkaitėje kol paviršius gražiai paruduos, o vidus nebus skystas (tikrinti mediniu pagaliuku).
Iškepusį ir atvėsusį pyragą pabarstyti cukraus pudra.
Atsiliepimai