Ingredientai

Pupelės 3 stiklinės
Salierai 0.2 vnt.
Česnakai 1 skiltelė
Druska 0.5 šaukštelio
Karis 1 šaukštelis
Imbieras 1 šaukštelis
Citrinų sultys 2 šaukšteliai
Alyvuogių aliejus 0.3 stiklinės
Kalendros 2 šaukštai
Porcijos: 4
Galite šias salotas pagaminti iš anksto, prieš dieną ar dvi. Jei labiau patinka kreminis padažas, įmaišykite graikiško jogurto. Puikiai tinka juodieji lęšiai, nes jie gan gerai išlaiko formą – nereikėtų naudoti tų pupelių ar lęšių, kurie sukrenta.

Gaminimo eiga

1. Nuplaukite ir perrinkite lęšius. Suberkite į didelį puodą ir užpilkite vandeniu (pilkite 2-3 kartus daugiau vandens nei yra lęšių). Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virinkite penkiolika-dvidešimt minučių. Pasūdykite. Lęšiai turi būti minkšti, bet nesuvirę. Nuimkite nuo ugnies ir nukoškite.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite pupeles, lęšius, svogūnus ir salierus. Sutrinkite česnako skiltelę su druska, sumaišykite su kario milteliais, šviežiu imbieru, citrinos sultimis ir alyvų aliejumi.

3. Gerai išmaišykite, paragaukite ir įdėkite dar prieskonių, jei reikia. Pusę padažo užpilkite ant salotų, sumaišykite. Pašlakstykite likusiu padažu, paragaukite, ar pakanka druskos.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai