Ingredientai
Miltai
300
g
Kepimo milteliai
2
šaukšteliai
Cukrus
100
g
Vanilinis cukrus
2
šaukšteliai
Kiaušiniai
1
vnt.
Sviestas
200
g
Pienas
1
šaukštas
Kriaušės
1.5
kg
Cukrus
50
g
Migdolai
200
g
Cinamonas
1
šaukštelis
Razinos
1
stiklinė
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Kriaušes nulupkite, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite.
Suberkite į puodą, užberkite cukrumi, cinamonu, razinomis ir maišant virkite ant mažos ugnies apie 6-8 minutes.
Suberkite kapotus migdolus ir palikite atvėsti.
Tešlai skirtus produktus sumaišykite ir gerai išminkykite.
Trečdalį tešlos atskirkite ir atidėkite į šoną.
Kepimo skardą aukštais kraštais ištieskite kepimo popieriumi ir sukrėskite didesnį gabalą tešlos. Išlyginkite.
Supilkite apvirtas kriaušes ir ir išlyginkite.
Mažesnį tešlos gabalėlį sutrupinkite ant pyrago viršaus.
Kepkite 40 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Pyragui leiskite atvėsti ir tik tuomet pjaustykite.
Atsiliepimai