Ingredientai

Obuoliai 3 vnt.
Obuolienė 0.5 stiklinės
Rudasis cukrus 1.5 stiklinės
Miltai 2 stiklinės
Pienas 100 ml
Kepimo milteliai 2 šaukšteliai
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Druska žiupsnelis
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Paimkite stačiakampę 30 ir 20 cm kepimo formą, ištepkite ją sviestu, išklokite kepimo popieriumi, kad kraštai kiek išsikištų į išorę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Obuolius ir kriaušes nulupkite, perpjaukite kiekvieną į 4 dalis ir išimkite sėklas.

Puode pakaitinkite 100 g sviesto, suberkite 1 stiklinę cukraus, maišydami užvirinkite.

Kai cukrus ištirps, supilkite sirupą į kepimo formą, ant viršaus išdėliokite pakaitomis obuolių ir kriaušių skilteles.

Tešlai likusį 100 g sviesto ištrinkite su likusiu ruduoju ir vaniliniu cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, kas kartą gerai išmaišydami.

Miltus sumaišykite su muskato riešutu, kepimo milteliais ir druska.

Pusę miltų suberkite į masę su kiaušiniais, išmaišykite.

Supilkite pieną ir 0,5 stiklinės obuolienės, išmaišykite, suberkite likusius miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.

Šia tešla užpilkite obuolius ir kriaušes.

Pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol įkišus medinį pagaliuką prie jo nebelips tešla. Kepimo laikas – maždaug 35 min

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai