Ingredientai

Višta 1 vnt.
Druska pagal skonį
Česnakai pagal skonį
Medus 2 šaukštai
Mintis, kad mano receptas taps kažkam gera idėja virtuvėje ,džiugina. Gaminimui nereikia jokių pastangų, reikalingas tik noras, kurį suteikia geri virtuvės rezultatai. Rekomenduoju dėl pasakiško skonio ir visai nesigailėsite laiko, praleisto virtuvėje.

Gaminimo eiga

Vištą gerai ištriname prieskoniukais: pipirai, druska, česnakai, vištienos prieskoniai; galimas ir medus, tada įgauna gražią auksinę spalvą. Aš laikiau šaltai per naktį. Bet jeigu šeimyna nori greitai, pakaks palaikyti porą valandų gerai įtrintą prieskoniais.

Vištą užmauname ant stiklainio, kuriame įpilta iki pusės vandens (jei reikia vištos apačią dar įpjauname, kad būtų galima užmaut ant stiklainio).

Dedame į skardą, kuri taip pat pripilta vandens; kepant vis pažiūrime, kad skardoj vanduo neišsektų; jei išsenka, vis pripilam dar - šilto, kad nesutrūktų stiklainis. Daug kartų kepiau, stiklainis nesutrūko - tad bijotis šukių tikrai nereikia!
Kepiau orkaitėje apie 2 val., kol gražiai apskrudo ir dieviškas aromatas sukvietė namiškius į virtuvę. Iškepta nuimama nuo stiklainio ir patiekiama ant stalo.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai