Ingredientai
Sausainiai „Selga“
2
pakeliai
Sviestas
150
g
Grietinėlė
200
ml
Vanduo
100
ml
Grietinė
500
ml
Cukrus
100
g
Želatina
2
šaukštai
Vanilinis cukrus
1
šaukštelis
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Sausainius susmulkinkite iki rupių miltų ir sumaišykite su išlydytu sviestu.
Sausainių tešla tolygiai padenkite pyrago kepimo formos su nuimamais kraštais dugną. Tvirtai suspauskite ir pastatykite į šaldytuvą.
Želatiną sumaišykite su vandeniu ir palikite stovėti 10 minučių.
Išplakite grietinėlę ir sumaišykite su cukrumi, grietine ir vaniliniu cukrumi.
Indą su išbrinkusia želatina kaitinkite ant mažos liepsnos arba karšto vandens dubenyje. Nuolat maišykite, kol želatina ištirps. Palaukite, kol atvės.
Atvėsusią želatiną atsargiai supikite į grietinėlės, grietinės ir cukraus mišinį. Gerai išmaišykite.
Grietinėlės mišinį supilkite ant sausainių pagrindo.
Dėkite į šaldytuvą ir palikite dviems-trims valandoms, kol sustings.
Atsiliepimai