Ingredientai

Sviestas 5 šaukštai
Rudasis cukrus 5 šaukštai
Miltai 1.5 puodelio
Kepimo milteliai 2 šaukšteliai
Cukrus 6 šaukštai
Druska žiupsnelis
Sviestas 8 šaukštai
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Pienas 0.5 puodelio
Citrinų sultys 1 šaukštelis
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Kriaušes nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite gana plonomis skiltelėmis.

Sviestą ištirpinkite, sumaišykite su ruduoju cukrumi ir mišiniu tolygiai padenkite kepimo formos dugną (formą prieš tai gausiai ištepkite sviestu).

Glaudžiai sudėkite kriaušių skilteles.

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, vanilinį cukrų.

Kitame dubenyje išsukite šiltą sviestą su cukrumi. Sudėkite kiaušinių trynius, įpilkite citrinos sultis, išsukite. Įpilkite šilto pieno ir išsukite.

Sviesto plakinį sumaišykite su miltų mišiniu.

Sudėkite iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus ir gerai išmaišykite.

Tešlą užpilkite ant kriaušių.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 55 minutes.

Pyragą apverskite jau šiek tiek pravėsusį.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai