Ingredientai

Cukrus 100 g
Želatina 2 šaukštai
Vanduo 3 šaukštai
Porcijos: 6
Persikai yra kilę iš Vakarų šiaurinės Kinijos. Jie labai maistingi, nes turi daug ląstelienos, angliavandenių, vitaminų A ir C. Dėl pastarųjų vaisiai yra labai geras antioksidantas, taip pat labai „draugiškas“ odai – saugo ją nuo senėjimo bei gelbsti esant jos nudegimams. Tačiau be visų minėtų „sveikų“ dalykų reikia pasakyti, jog iš persikų dar gaminami ir labai skanūs desertai ir, svarbiausia, visai nesudėtingai. Štai vienas tokių.

Gaminimo eiga

Išlydykite želatiną su keliais šaukštais vandens. Paruoškite biskvitinį lakštą – išpjaukite tinkamą formą, kad jis tilptų į naudojamą silikono formą.

Keptuvėje išlydykite 100 g cukraus ir sudėkite sviesto gabaliukus, įpilkite vanilės esenciją ir ištirpintą želatiną. Nuolat maišykite, kol gausis karamelė ir iškart perpilkite į silikono formelę.

Persikus supjaustykite į 4 dalis ir išimkite riešutus. Persikų ketvirčius sudėkite į padažą, o tarpus užpildykite šilauogėm. Formą su persikais ir uogomis pašaukite į įkaitintą orkaitę ir pakepkite apie 30 min. 190 laipsnių temperatūroje.

Ant iškepusių vaisių viršaus uždėkite paruoštą biskvito lakštą – labai svarbu, kad jis gražiai tilptų silikono formoje. Tada pakepkite dar 10-15 min. Biskvitas turi sugerti dalį skysčių. Išėmus iš orkaitės palikite visą turinį formoje pernakt pilnai atvėsti.
Kitą rytą ant pyrago viršaus uždėkite lėkštę arba lentelę ir staigiai apverskite, kad visas pyragas gražiai iškristų iš formos. Prieš tai galite jį šiek tiek pašildyti karšto vandens vonelėje, kad lengviau atšoktų nuo silikono.

Skanaus!

hdlife.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai