Ingredientai

Želatina 1.5 šaukštelio
Cukrus 5 šaukštai
Pienas 0.5 puodelio
Grietinėlė 1 puodelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Želatiną supilkite į pieną ir palaukite, kol išbrings.

Pieną pašildykite ir ištirpinkite želatiną.

Įmaišykite cukrų ir maskarponę.

Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į pieno ir maskarponės mišinį.

Silikonines keksiukų formeles (jei neturite, galite naudoti ir geležinę) išklokite maistine plėvele (kiekvienai duobutei po atskirą lakštą).

Paukščių pieno mišinį supilstykite į keksiukų duobutes. Pripilkite vos po trečdalį duobutės.

Dėkite į šaldytuvą ir palaukite kol gerai sustings (mažiausiai dvi valandas).

Ištirpinkite trečdalį šokolado, palaukite kol jis pakankamai atvės, bet dar bus skystas. Užpilkite ant sustingusios paukščių masės (pakaks 2-3 mm) ir vėl padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą, kad sustingtų.

Pyragėlius išimkite iš formelių, sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.

Ištirpinkite likusį šokoladą, palaukite kol atvės, bet bus dar skystas ir apliekite pyragėlius.

Dėkite dar pusvalandžiui į šaldytuvą, kad sustingtų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai