Ingredientai
Sviestas
100
g
Cukraus pudra
150
g
Kiaušiniai
1
vnt.
Kiaušinių tryniai
2
vnt.
Miltai
2.5
stiklinės
Soda
1
šaukštelis
Actas
0.5
šaukšto
Grietinė
100
g
Druska
1
žiupsnelis
Vanilinis cukrus
2
šaukšteliai
Grietinė
100
g
Uogos
500
ml
Kiaušinių baltymai
2
vnt.
Cukraus pudra
2
šaukštai
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukraus pudra, kiaušinio tryniais ir kiaušiniu. Kai gausite vienalytę masę, suberkite miltus, druską, vanilinį cukrų, sudėkite grietinę ir acte užgesintą sodą.
Užmaišykite tešlą ir paskleiskite ją ant kepimo skardos. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes.
Kai pyragas pravės, užtepkite tolygiai grietine ir apibarstykite mėgstamomis šviežiomis uogomis.
Atšaldytus kiaušinių baltymus išplakite su cukraus pudra iki standžių putų. Padenkite pyrago viršų ir dėkite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę dar 15 minučių.
Atsiliepimai