Ingredientai
Moliūgai
1
kg
Bulvės
4
vnt.
Morkos
2
vnt.
Česnakai
2
skiltelės
Kiaulienos faršas
250
g
Kiaušiniai
1
vnt.
Manų kruopos
1
šaukštas
Žirniai
1
sauja
Alyvuogių aliejus
šlakelis
Sultinys kubeliais
1
vnt.
Mėsos prieskoniai
pagal skonį
Krapai
žiupsnelis
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Bulves, morkas, moliūgą, česnaką supjaustyti, sudėti į nedidelį kiekį vandens ir virti, kol daržovės bus minkštos. Nupilti vandenį ir su labai nedideliu vandens kiekiu daržoves sutrinti trintuvu, kol gausis vientisa tiršta masė.
Tuomet į mėsą įmušamas kiaušinis, įberiama druskos, prieskonių bei manų ir formuojami nedideli apvalūs kukuliai, kurie dedami į vientisą daržovių košę. Taip pat sudedami žirniai, kiti prieskoniai, įpilamas šlakelis aliejaus ir dar šiek tiek paverdama.
Prieš patiekiant ant stalo įdedama grietinės.
Atsiliepimai