Ingredientai
Sviestas
200
g
Grietinė
2
šaukštai
Cukrus
150
g
Vanilinis cukrus
1
šaukštelis
Apelsino žievelė tarkuota
1
šaukštas
Moliūgai
200
g
Obuoliai
4
vnt.
Apelsinų sultys
200
ml
Miltai
300
g
Kepimo milteliai
1
šaukštelis
Cinamonas
1
šaukštelis
Druska
šaukštelis
Džiovinti vaisiai
1
puodelis
Kakava
pagal skonį
Porcijos: 8
Subtilaus skonio keksas.
Gaminimo eiga
Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės. Po vieną įmaišyti kiaušinius. Įmaišyti apelsino žievelę ir sultis. Sudėti grietinę ir vėl išsukti.
Obuolių kubelius sumaišyti su cinamonu. Tešlą padalinti į dvi dalis. Į vieną dedam kakavą ir obuolius, į kitą – moliūgus ir džiovintus vaisius ir atsargiai išmaišyti. Atskirai sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską ir įmaišyti į tešlą.
Tešlas paeiliui kaitaliojant sukrėsti į kekso formą, pateptą riebalais ir pabarstytą miltais ir kepti iki 160° C įkaitintoje orkaitėje 45 - 55 minutes. Skanaus!
Atsiliepimai