Ingredientai
Miltai
300
g
Sviestas
250
g
Cukrus
250
g
Migdolai (malti)
150
g
Kiaušiniai
4
vnt.
Druska
žiupsnelis
Varškė
750
g
Vanilinis pudingas
1
pakelis
Tarkuota citrinos žievelė (džiovinta)
1
šaukštas
Grietinėlė
50
ml
Medus
100
g
Migdolų drožlės
100
g
Porcijos: 16
Gaminimo eiga
1. Užminkykite tešlą iš miltų, 200 g sviesto, 100 g cukraus, maltų migdolų, 1 kiaušinio ir žiupsnelio druskos. Užminkytą tešlą valandai padėkite į šaldytuvą. Tuo tarpu varškę sumaišykite su pudingo milteliais, 3 kaiušiniais, 150 g cukraus ir citrinos žievele.
2. Iškočiokite 2/3 tešlos ir išdėkite ją į sudedamą kepimo formą, padarydamos bortelį. Subadykite tešlą šakute ir iškrėsti ant jos varškės masę. Likusią tešlą iškočiokite apskritimo forma ir uždėkite ant įdaro. Kepkite 45 min. 190° temperatūroje. Kol pyragas keps, grietinėlę užvirinkite su 50 g sviesto ir 100 g medaus. Sudėkite migdolų drožles, gerai išmaišykite ir iškrėskite masę ant pyrago viršaus. Dar kepkite 10 min.
Atsiliepimai