Ingredientai

alyvuogių aliejaus 3 v. š.
svogūnas (80 g) 1 vnt.
saliero stiebas 1 vnt.
obuolys 1 vnt.
maltos kiaulienos 600 g
kiaušinio trynys 1 vnt.
Vegeta Natur universalių prieskonių mišinio 2 a. š.
džiovintų čiobrelių 0.25 a. š.
juodųjų pipirų žiupsnelis
druskos pagal skonį

Gaminimo eiga

1. Ant įkaitinto alyvuogių aliejaus dėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepkite iki kol jie taps peršviečiami. Suberkite griežinėliais pjaustytą saliero stiebelį, trumpai pakepinkite ir suberkite kubeliais pjaustytą obuolį. Po kelių minučių nukelkite nuo ugnies, kad šiek tiek atvėstų.

2. Į dubenį suberkite faršą, kiaušinio trynį, Veget Natur universalius prieskoniuis, čiobrelius, maltus juoduosius pipirus ir kapotų petražolių bei gerai išmaišykite. Tada supilkite paruoštą svogūnų mišinį. Viską gerai išmaišykite ir iš mišinio suformuokite volelį.

3. Sluoksniuotą tešlą dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tešlą pjaustykite peiliu (picos peiliu), kad gautųsi juostelės (1–2 cm) pločio, o vidurinę dalį palikite visą. Ant tos dalies uždėkite mėsos kepalą, sulenkite tešlos galus ir sujunkite juos, kad susidarytų tinklelis.

4. Tešlą aptepkite pienu, pašaukite į iki 200°C įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 min.

5. Iškeptą ritinėlį supjaustykite vienodo dydžio griežinėliais ir patiekite su padažu bei šviežiomis salotomis.

Patarimas:

* Po 15 minučių kepimo su virtuviniu popieriumi pašalinkite kepalo likusį skystį, kad jis geriau iškeptų.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai