Ingredientai

Druska žiupsnelis
Cukrus 3 šaukštai
Migdolų esencija 0.2 šaukštelio
Aviečių džemas 3 šaukštai
Porcijos: 8
Retas nemėgsta makarunų. Burnoje tirpstantys pyragaičiai lengvi, trapūs ir dieviškai skanūs. Iškepusius makarunus pertepkite aviečių ar kitokios skonio džemu, riešutų sviestu.

Gaminimo eiga

* Dubenyje gerai sumaišykite migdolų miltus, druską ir cukraus pudrą.

* Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius.

* 2 minutes plakite kiaušinių baltymus. Į baltymus suberkite cukrų, supilkite migdolų ekstraktą ir plakite iki standžių putų.

* Baltymus sumaišykite su migdolų miltais ir gerai išsukite su mediniu šaukštu.

* Maišykite tol, kol tešla bus kaip skystas medus.

* Supilkite tešlą į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos išspauskite apie trijų centimetrų skritulius.

* Palikite apie valandą juos apdžiūti.

* Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 14 minučių.

* Ištraukus iš orkaitės palaukite kol pilnai atvės, makarunus pertepkite aviečių džemu (galima ir kitokio skonio džemu ar riešutų sviestu) ir sulipdykite abi puseles.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai