Ingredientai
Juodasis šokoladas
80
g
Sviestas
50
g
Miltai
150
g
Kakava
1
šaukštelis
Druska
1
žiupsnelis
Cukraus pudra
5
šaukštai
Kiaušiniai
2
vnt.
Pienas
500
ml
Brendis
1
šaukštas
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Juodąjį šokoladą sulaužykite į gabaliukus, sviestą supjaustykite kubeliais ir viską išlydykite dubenėlyje ant karštų garų. Šiek tiek atvėsinkite.
2. Miltus sumaišykite su kakavos milteliais, druska ir 2 šaukštais cukraus pudros.
3. Išplakite kiaušinius iki purios, vienalytės masės. Įpilkite pieno ir išmaišykite.
4. Kiaušinių ir pieno plakinį iš lėto pilkite į miltų, kakavos ir cukraus pudros mišinį nuolat maišydami.
5. Supilkite išlydytą šokoladą su sviestu, šaukštą brendžio ir viską gerai išmaišykite.
6. Iškepkite plonus lietinius.
7. Patiekite su lydyto šokolado, grietinėlės padažu, riešutais.
Skanaus!
Atsiliepimai