Ingredientai

Parmezano sūris 2 šaukštai
Rikotos sūris 1 stiklinė
Špinatai 2 saujos
Česnakai 3 skiltelės
Alyvuogių aliejus 1 šaukštelis
Bazilikai žiupsnelis
Raudonėliai žiupsnelis
Druska žiupsnelis
Parmezano sūris 2 šaukštai
Bazilikai 2 šaukštai
Porcijos: 8
Vegetariškas lazanijos variantas.

Gaminimo eiga

Gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkintus svogūnus, bazilikus, raudonėlius ir pakepinkite apie 5 min., kol suminkštės. Suberkite česnakus ir pakepinkite dar 1 min. Supilkite pomidorų padažą, druską, pipirus ir kaitinkite, kol užvirs. Nukelkite nuo ugnies, uždenkite keptuvę ir palikite padažą ne ilgiau, kaip 15 min.

Orkaitę įkaitinkite iki 220 C laipsnių. Sudėkite baklažanų riekeles ir pomidorų puseles į kepimo skardą ant patepto riebalais kepimo popieriaus. Daržoves apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite apie 20 min. iš anksto įkaitintoje orkaitėje. Daržoves išimkite. Karštį orkaitėje sumažinkite iki 190 C.

Špinatus pagarinkite arba trumpai apvirkite ir palaukite, kol nusivarvės.

Įdarui dubenyje sumaišykite Rikotos ir Parmezano sūrį, bazilikus.

Į gilų kepimo indą įpilkite pakankamai padažo, kad kepimo indas pasidengtų plonu sluoksniu. Sudėkite lazanjos lakštus, jeigu reikia, sulaužykite juos, kad makaronų sluoksnis padengtų padažo sluoksnį, ir tuomet vėl užpilkite padažo. Dabar dėkite mocarelos gabalėlius ir apibarstykite garintais, susmulkintais špinatais.

Vėl uždenkite lazanijos lakštais, pilkite padažo ir sudėkite rikotos užpilą. Vėl dėkite sluoksnį lazanijos lakštų ir užpilkite padažu. Sudėkite pomidorų puseles. Užklokite lazanijos lakštais ir užpilkite padažu.

Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje. Patiekalas keps apie 40 min. Kai padažas pradeda burbuliuoti iš kraštų, patiekalas iškepęs. Iškepusią lazaniją pjaustykite praėjus ne mažiau kaip 10 min. po išėmimo iš orkaitės. Sumaišykite Parmezano sūrį ir smulkintus bazilikus ir pabarstykite lazanijos viršų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai