Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Kuskusą suberkite į didelį dubenį, įpilkite 1 stiklinę verdančio vandens, pasūdykite ir dubenį uždenkite. Palikite kuskusą pastovėti 5 min., tada išmaišykite ir įpilkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus. Palikite dar 5 min.

Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, tada juos perliekite šaltu vandeniu, juos nulupkite, minkštimą supjaustykite kubeliais.

Grybus išvalykite, smulkiai supjaustykite. Susmulkinkite česnaką. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, 7 min. kepinkite grybus su smulkintu česnaku. Suberkite paprikų miltelius, masę apkepinkite dar 1 min. Įdėkite pomidorus, kepinkite 5 min. Tada nuimkite keptuvę nuo ugnies.

Sumaišykite grybus, pomidorus ir kuskusą, pasūdykite ir įberkite juodųjų pipirų. Smulkiai supjaustykite petražoles, atskirkite čiobrelio lapelius nuo šakelių ir taip pat įdėkite į dubenį.

Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir pertvarėles. Įdarą sudėkite į paprikų puseles, jas sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Stambia tarka sutarkuokite sūrį, užberkite jį ant įdarytų paprikų puselių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Pipirus kepkite 30 min. kol suminkštės, o sūris ištirps.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai