Ingredientai

PAGRINDUI:
Sausainiai „Šokoladas“ ir sausainiai „Spanguolė“ 2 pakeliai
Ištirpintas sviestas 85 g
Plakamoji grietinėlė 500 ml
Kreminė varškė 400 g
Liofilizuotos avietės 15 g
„Matcha“ arbata 10 g
Mėtų lapeliai
Porcijos: 3
Savo šventiniam stalui pagaminkite greitai ir lengvai paruošiamą sūrio pyragą, kuris visus nustebins ne tik išvaizda, bet ir skoniu.

Gaminimo eiga

1. 16–18 cm skersmens formos (jei žiedas – užklokite maistine plėvele ir padėkite ant tvirto pagrindo) šonus išklokite acetatine juosta.

2. Sutrinkite sausainius „Šokoladas“ ir sausainius „Spanguolė“ smulkintuvu, supilkite į trupinius sviestą ir išmaišykite. Šia mase išklokite formos apačią. Gerai prispauskite. Jei norite, galite iš trupinių suformuoti kraštelius.

3. „Matcha“ miltelius užpilkite 50–60 ml grietinėlės, išmaišykite. Tą patį padarykite su avietėmis. Ir trumpam atidėkite.

4. Želatiną mirkykite 100 ml vandens, išbrinkinkite, ištirpinkite.

5. Grietinėlę išplakite su cukrumi, pabaigoje sudėkite kreminę varškę, išmaišykite ir supilkite želatiną.

6. Padalinkite pusiau. Į vieną pusę įmaišykite dalį su arbata, į kitą – su avietėmis. Jei norite, galite palikti kažkiek ir baltos masės. Tada labai atsargiai viską grąžinkite į vieną dubenį, vienu judesiu (ne daugiau) sumaišykite – taip, kad spalvos nesusimaišytų ir sukrėskite į formą.

7. Dėkite į šaldytuvą sustingti.

8. Sustingusį tortą išimkite iš formos ir puoškite avietėmis bei mėtomis.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai