Ingredientai

Miltai 200 g
Cukrus 150 g
Rududu 150 g
Soda 1 šaukštelis
Pienas 80 ml
Cukrus 2 šaukštai
Rududu 250 g
Sviestas 1 šaukštas
Cukrus 3 šaukštai
Vanduo 1 šaukštas

Gaminimo eiga

Pirmiausiai pagaminamas biskvitas. Kiaušiniai išplakami su cukrumi ir soda, įdedama grietinės ir "Rududu", įberiama miltų. Viskas gerai išmaišoma. Masė iškrečiama į kepimo formą (aš naudoju 20 cm skersmens).

Tešla pašaunama į orkaitę (170-180 laipsnių C) ir kepama apie 40-45 minutes. Iškepus, paliekama atvėsti. Ar biskvitas iškepęs, tikrinama pagaliuku. Jis turi būti sausas.

Kol biskvitas vėsta, paruošiami kremai. Grietinėlė išplakama su cukrumi. Šokoladas išlydomas pašildytame piene. Sviestiniam kremui paskrudinami riešutai. Jei tai lazdyno riešutai, apskrudinus nuo jų reikėtų nuimti odeles. Apskrudinti riešutai lengvai pasmulkinami. Sviestas išsukamas su "Rududu". Abu produktai turi būti kambario temperatūros. Į masę supilami smulkinti skrudinti riešutai ir viskas gerai išmaišoma.

Atvėsęs biskvitas tolygiai supjaustomas į keturias dalis. Aš tą darau su peiliu (bet ne visada pavyksta idealiai), o kai kas tiesiog perrėžia kepinį su siūlu (bet man šitaip neišeina, praktikos, matyt, dar per mažai). Į tortui skirtą formą dedamas pirmasis biskvito sluoksnis. Jį derėtų kuo nors sulaistyti (vandens ir cukraus sirupu, vandens ir citrinos sirupu, kai kas laisto likeriu). Tuomet biskvitas pertepamas trečdaliu šokolado ir pieno mišinio.

Ant šio mišinio iškrečiama ir tolygiai paskirstoma pusė grietinėlės kremo.

Ant viršaus dedamas dar vienas biskvitas. Jis taip pat sulaistomas (geriausia sirupu) ir pertepamas dar trečdaliu šokolado ir pieno mišinio. Ant viršaus iškrečiamas ir tolygiai paskirstomas sviestinis "Rududu" kremas.

Galiausiai ant viršaus dedamas dar vienas biskvitas, sulaistomas, pertepamas likusiu šokolado ir pieno mišiniu. Ant viršaus iškrečiamas ir tolygiai paskirstomas likęs grietinėlės kremas. Uždedama paskutinioji biskvito dalis. Sulaistoma. Tortas pridengiamas ir kuriam laikui paliekamas šaltai, kad kremai sutvirtėtų. Po to tortas išimamas iš formos ir paruošiamas glaistymui.

Tiesa, prieš glaistydama aš pirmiausiai karamelizavau riešutus, nes juos norėjau dėti ant ką tik užpilto glajaus. Į keptuvę ar puodą įpilkite šaukštą du vandens, ir įberkite kelis šauktus cukraus. Kaitinkite tol, kol vanduo visiškai sutirštės (išgaruos), o lipšni masė ims ruduoti. Sumeskite riešutus į masę ir labai greitai ištraukus (vėlgi, traukti reikia vos ne akimirksniu, bet kai riešutas yra ne vienas, o keliasdešimt ir karamelė stingsta labai labai greitai, pasidaro sudėtinga iškrapštyti riešutą po vieną) dėkite ant folijos. Jokiu būdu neliekite pirštais, nusideginsite. Tuomet paruošiamas šokoladinis glajus. Grietinėlė užvirinama su sviestu. Nuėmus nuo ugnies, įberiamas smulkintas šokoladas ir paliekama kelioms akimirkoms.

Vėliau viskas labai gerai išmaišoma ir glajus paliekamas minutei dviem atvėsti, o po to užpilamas ant torto. Ant ką tik užpilto glajaus dedami karamelizuoti riešutai. Tortas paliekamas vėsioje vietoje, kad glajus sustingtų. Apskritai rekomenduojama Snickers tortą valgyti bent kelios dienos po to, kai jis pagaminamas, tad realiai galite palikti jį šaldytuve net ir trims dienoms. Skanaus!

feastofguiltypleasures.blogspot.com

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai