Ingredientai
Kalmarai
1
kg
Vanduo
1
l
Aliejus
400
ml
Miltai
300
g
Kiaušiniai
3
vnt.
Mineralinis vanduo
300
ml
Degtinė
2
šaukštai
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Patiekalas jūros gėrybių ir egzotikos mėgėjams.
Gaminimo eiga
Kalmarus nuplaukite.
Užvirinkite vandenį, įdėkite druskos, suberkite maltus juoduosius pipirus ir lauro lapelius.
Sudėkite kalmarus į verdantį vandenį ir virkite 5-7 sekundes. Supilkite į kiaurasamtį, dar kartą nuplaukite ir leiskite nusivarvėti vandeniui. Vėliau kalmarus supjaustykite plonais žiedeliais.
Suberkite miltus į platų indą, įpilkite šilto mineralinio vandens, sudėkite kiaušinius, įpilkite degtinę, įberkite druskos ir pipirų. Tešlą išplakite plaktuvu.
Keptuvėje su aukštais kraštais įkaitinkite aliejų. Kalmarų žiedus po vieną įleiskite į tešlą ir kepkite aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.
Sudėkite ant kepimo popieriaus, kad susigertų riebalų perteklius. Iškeptus žiedelius papuoškite petražolių lapeliais bei smulkintais krapais.
Atsiliepimai