Šiemet pagaliau pati susigundžiau išbandyti šitą daugelio giriamą pyragą.Įspėju - jam reikia kantrybės išlaukti visą brandinimo laikotarpį, nors teko matyti atsiliepimą, kad labai patiko ir nebrandintas. Jei norite juo gardžiuotis per Kalėdas, reikia suskubti kepti bent jau lapkričio pabaigoje.

Gaminimo eiga

Džiovintus vaisius nuplauti ir kiek įmanoma nusausinti, leisti nusivarvėti. Susmulkinti visus maždaug kaip razinos dydžio. Juos užpilti pasirinktu alkoholiu, uždengti ir palaikyti pusdienį ar per naktį, kad alkoholis susigertų į vaisius. Kokį kartą nepakenktų juos permaišyti. Jei dėsite riešutus, juos irgi pasmulkinkite peiliu.

Minkštą sviestą (kurį laiką turi pastovėti kambario temperatūroje) išsukti su cukrumi. Įmušti po vieną kiaušinius, po kiekvieno paplakant apie 1 min. Tada sudėti nutarkuotas žieveles ir supilti išspaustas sultis, išmaišyti.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į pyrago tešlą, vėl gerai išmaišyti. Galiausiai įmaišyti visus vaisius ir riešutus.

Orkaitę įkaitinti iki 160 0C. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sukrėsti pyrago tešlą. Kepti maždaug 1,5 val, kol gražiai paruduos (jei labai greitai kepa viršus, tada pridengti folija). Galima patikrinti mediniu pagaliuku, jei jis neapsivėlęs tešla, pyragas iškepęs.

Iškeptą pyragą visiškai atvėsinti. Po to išimti iš formos, nuimti kepimo popierių, padėti ant grotelių, kad susikondensavusi drėgmė išdžiūtų. Pyragą suvynioti į folija, įdėti į maišelį ir padėti į spintelę, kur per daug nekliūtų už akių.

Sakoma, kad pyragas gali taip išsilaikyti net iki dviejų mėnesių, optimalu apie mėnesį išlaikyti. Per tą laiką turi atsiskleisti skoniai, vaisiai į pyragą išleis savo sultis, pyragas taps drėgnesnis. Kas savaitę galima šiek tiek sulaistyti brendžiu, susigėrus alkoholiui, vėl suvynioti į folija ir padėti toliau brandintis. Nebelaistyti likus savaitei iki valgymo. Skanaus.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai