Ingredientai
Jautienos išpjova
700
g
Aliejus
1
šaukštas
Svogūnai
1
vnt.
Baltieji ridikai tarkuoti
1
šaukštas
Garstyčios
1
šaukštas
Druska
0.5
šaukštelio
Bruknės
100
g
Cukrus
40
g
Portveinas
1
šaukštas
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Jautienos išpjovą supjaustykite griežinėliais. Įkaitintame augaliniame aliejuje iškepkite jautienos kepsnius. Sudėkite į lėkštę.
Susmulkintas bruknes sumaišykite su cukrumi ir portveinu, įpilkite truputėlį vandens ir pavirinkite.
Likusiame nuo mėsos padaže patroškinkite susmulkintą svogūną. Ten pat supilkite bruknių padažą, suberkite tarkuotus baltuosius ridikėlius, garstyčias, druską, įpilkite truputėlį vandens. Maišydami užvirinkite.
Prieš patiekiant ant stalo kiekvieną kepsnį perpjaukite išilgai. Į indą įpilkite truputėlį padažo, padėkite mėsą ir apliekite likusiu bruknių padažu. Garnyrui patiekite pjaustytų salierų stiebų.
Atsiliepimai