Pasigaminkite itališką „tinginį“ - šokoladinę „salami“.

Gaminimo eiga

Visus sausainius susmulkinkite iki smulkių trupinių. Sudėkite į didelį dubenį.

Į indą virš puodo su verdančiu vandeniu sudėkite šokoladą, sviestą ir alkoholį. Pakaitinkite, kol išsilydys, tada nukelkite nuo ugnies, išmaišykite, sudėkite sutrupintus sausainius, kiaušinio trynį ir migdolus, gerai išmaišykite. Palaukite, kol atauš, tada 1 val palaikykite šaldytuve.

Sviestu patepkite foliją ir ant jos sudėkite šokolado masę. Rankomis suformuokite maždaug 30 cm ilgio ritinėlį, primenantį „salami” dešrą. Suvyniokite į foliją ir 4 val. palaikykite šaldymo kameroje, kad sutvirtėtų.

Kepimo popierių gausiai pabarstykite cukraus pudra. Išvyniokite šokoladine „salami” iš folijos ir padėkite ant kepimo popieriaus. Pavoliokite cukraus pudroje, kad paviršius pasidengtų baltai ir atrodytų kaip „salami” dešra.

Išėmę iš kameros 1 val. palaikykite šaldytuve, tada supjaustykite riekelėmis ir patiekite.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai