Ingredientai

vandens 250 ml
cukraus 1 v. š.
cukraus 1 v. š.
miltų 140 g
druskos žiupsnelis
Čiuroms pagardinti reikės:
cukraus 100 g
Padažui:
Porcijos: 18

Gaminimo eiga

1. Didelėje lėkštelėje sumaišykite čiuroms pagardinti skirtą cukrų ir cinamoną, atidėkite iki tol, kol iškepsite čiuras. Dideliame puode ar gilioje keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies įkaitinkite aliejų, kol jis kaista, pasiruoškite tešlą.

2. Į kitą puodą supilkite vandenį, sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą, suberkite cukrų ir druską, užvirinkite. Tuomet sumažinkite ugnies kaitrą ir suberkite miltus, masę nuolat maišykite gumine mentele, kad nepridegtų prie puodo dugno. Mišinį perkelkite į maišymui skirtą dubenį ir leiskite šiek tiek atvėsti, tada supilkite vanilės ekstraktą ir įmuškite kiaušinį, tešlą maišykite elektriniu plakikliu – būkite kantrūs, mat tešla turi būti vientisa, o tai užtrunka.

3. Visą tešlą sudėkite į konditerinį dekoravimo maišelį su metaliniu antgaliu, kad galėtumėte išspausti čiuras į aliejų. Pasiruoškite ir švariai nuvalykite maistines žirkles, konditerinį maišelį su tešla laikykite virš aliejaus ir paspauskite, kad susidarytų pyragėlis – norimo ilgio pyragėlį nukirpkite ir jis įkris į verdantį aliejų.

4. Leiskite čiuroms virti apie 2 min., tuomet atsargiai perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės ar padėklo ir vėliau pavoliokite cukraus bei cinamono mišinyje. Čiuras patariama skanauti su tirpinto šokolado arba karamelės padažu, tačiau čia galite improvizuoti bei kartu išbandyti ir kitus ispaniškus skonius.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Lidl“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai