Porcijos: 8
Šiam pyragui tinka bet kokie vaisiai ir uogos: obuoliai, kriaušės, abrikosai, vyšnios, serbentai, avietės. Galima kepti sūrų pyragą su aguročiais ar cukinijomis. Tokiu atveju vietoje cukraus ir vanilės dėkite druskos, pipirų ir žolelių.

Gaminimo eiga

Iškočiokite tešlą, kad tilptų į kepimo skardą.

Įklokite tešlą į kepimo skardą, padarykite neaukštus kraštelius. Tolygiai apibarstykite manų kruopomis.

Dubenyje sumaišykite jogurtą, kiaušinį ir cukrų. Vanilės ankštį aštriu peiliu perpjaukite išilgai, išimkite sėkleles ir suberkite jas į jogurtą.

Persikus supjaustykite skiltelėmis ir išdėliokite ant tešlos.

Ant viršaus užpilkite jogurto masę.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pyragą kepkite 20 – 25 min. Kraštai turi pagelsti, o jogurto masė sustandėti. Palikite pyragą orkaitėje pravėsti, paskui supjaustykite ir sudėliokite gabalėlius į lėkštę.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai