Ingredientai
Persikai
600
g
Jogurtas
500
ml
Kiaušiniai
1
vnt.
Cukrus
4
šaukštai
Manų kruopos
3
šaukštai
Vanilės ankštis
1
vnt.
Porcijos: 8
Šiam pyragui tinka bet kokie vaisiai ir uogos: obuoliai, kriaušės, abrikosai, vyšnios, serbentai, avietės. Galima kepti sūrų pyragą su aguročiais ar cukinijomis. Tokiu atveju vietoje cukraus ir vanilės dėkite druskos, pipirų ir žolelių.
Gaminimo eiga
Iškočiokite tešlą, kad tilptų į kepimo skardą.
Įklokite tešlą į kepimo skardą, padarykite neaukštus kraštelius. Tolygiai apibarstykite manų kruopomis.
Dubenyje sumaišykite jogurtą, kiaušinį ir cukrų. Vanilės ankštį aštriu peiliu perpjaukite išilgai, išimkite sėkleles ir suberkite jas į jogurtą.
Persikus supjaustykite skiltelėmis ir išdėliokite ant tešlos.
Ant viršaus užpilkite jogurto masę.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pyragą kepkite 20 – 25 min. Kraštai turi pagelsti, o jogurto masė sustandėti. Palikite pyragą orkaitėje pravėsti, paskui supjaustykite ir sudėliokite gabalėlius į lėkštę.
Atsiliepimai