Ingredientai
Bulvės
kg
Malta mėsa
1
kg
Kiaušiniai
2
vnt.
Svogūnai
2
vnt.
Majonezas
pagal skonį
Fermentinis sūris
150
g
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Prieskoniai
pagal skonį
Aliejus
1
šaukštas
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Bulves sutarkuoti burokine trintuve, pabarstyti prieskoniais, druska, išmaišyti ir pusę dėti į riebalais išteptą skardą.
Į maltą mėsą sudėti pakepintus svogūnus (galima ir nekepintus, tiesiog kepintų aromatas kitoks), kiaušinius, druską, pipirus, prieskonius, galima įpilti sultinio ar pieno, kad būtų sultingesnė, viską išmaišyti ir dėti ant bulvių sluoksnio.
Toliau sudėti likusius bulvių tarkius, viršų aptepti majonezu (galima ir netepti) šauti į įkaitintą orkaitę ir kepti (apie 45 min-1 val.).
Prieš baigiant kepti apibarstyti sutarkuotu sūriu ir kepti, kol apskrus.
Patiekti su grietinės-sviesto padažu, grietine ar kitu padažu.
Atsiliepimai