Ingredientai

Bulvės 750 g
Miltai 3 šaukštai
Druska šaukštelis
Porcijos: 3
Šie blynai skanūs ir su pikantišku, ir su saldžiu padažu.

Gaminimo eiga

Kiaušinius išplakti su grietine, miltais ir druska. Bulves nulupti ir sutarkuoti tiesiai į tešlos dubenį, kad nepatamsėtų.

Keptuvę įkaitinti ir ištrinti lašinių odele. Iš tešlos kepti plonus, trapius omletus per visą keptuvę.

Blynus tiekti į stalą karštus, tiesiai iš keptuvės arba laikyti dubenyje įkaitintoje orkaitėje. Kad blynai būtų traškūs, negalima jų dėti vieno ant kito.

Patarimas:

Iškeptus blynus galima apibarstyti tarkuotu sūriu, dėti vieną ant kito ir paskui pjaustyti kaip tortą. Valgyti su pomidorų salotomis.

Jeigu norite saldžiai, patiekite su serbentų drebučiais, obuoliene arba šviežių daržovių salotomis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai