Ingredientai
Jautienos kepenėlės
350
g
Rudieji pievagrybiai
250
g
Aliejus
1
šaukštelis
Svogūnai
1
vnt.
Brendis
25
ml
Grūdėtosios garstyčios
1
šaukštas
Grietinė
150
g
Jogurtas (natūralus)
125
g
Špinatai
100
g
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Galite naudoti ir vištienos ar kalakutienos kepenėles.
Gaminimo eiga
Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Grybus nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Kepenėles supjaustykite pailgais gabaliukais.
Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir 5 min. pakepinkite svogūnus. Padidinkite ugnį ir sudėkite grybus. Kepkite 5 min. arba dar ilgiau, kol keptuvėje neliks skysčių.
Sudėkite į keptuvę kepenėles ir pamaišydami kepkite 5 min. Jei pageidaujate, apšlakstykite brendžiu.
Sukrėskite į keptuvę grietinę, jogurtą, garstyčias. Padažą užvirinkite, bet nevirkite. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, apibarstykite špinatais. Pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų.
Patiekite su bulvių koše arba virtais ryžiais.
Atsiliepimai